You Are Reading

Oscar: blind. uten hender. på nett!

Oscar Darío som vi møtte i reportasjen "Kokain og Landminer", mistet både synet og begge hender i landmineulykke, men han har et pågangsmot man bare må bøye seg i støvet for. På cocaine.no sin side for hjelp til landmineofrene har en giver donert en iPad til Oscar - et uunnværlig hjelpemiddel for at han skal kunne studere. Her får han opplæring i bruk av det nye hjelpemiddelet av Øystein Schjetne fra Stiftelsen Golden Colombia.

Oscar skrev sin første mail på iPaden allerede dagen han fikk den, og han lover å få en Facebook-profil på luften med det første. Og vi lover å publisere den her!

Ellers vil vi benytte anledningen til å takke Apple for deres innsats for å gjøre IT-hjelpemidler tilgjengelig for handicappede. (For ordens skyld vil vi opplyse om at Apple verken har bidratt med penger eller produkter til dette prosjektet, men æres den som æres bør.)

VoiceOver-funksjonaliteten som leser høyt alle sider, menyer og lenker, er som mange vil vite innebygget i iPad som standard funksjonalitet. Ingen ekstra programvare som må kjøpes dyrt og som man så må plundre med å installere. Det bare virker. Måtte mange flere elektronikkprodusenter følge deres eksempel.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.