You Are Reading

Jan Egeland hilser Colombia-farerne Silje,Cathrine og Lars.

Cocaine.no intervjuet i dag NUPI-direktør Jan Egeland om internflyktningesituasjonen i Colombia og hvordan denne henger sammen med kokaintrafikken. Intervjuet vil publiseres i vår multimediareportasje om temaet som kommer på nyåret.

Egeland uttaler blant annet at "uten kokainetterspørselen ville det ikke vært krig i Colombia", men samtidig at "uten krigen i Colombia, ville man ikke hatt kokaintilbudet i Europa".

Komplekst. Og derfor reiser tre norske ungdommer sammen med oss til Colombia denne uken for å bidra til å lage reportasje om konflikten og kokaintrafikkens rolle som kan hjelpe oss å forstå.

Jan Egeland har arbeidet med Colombia hele sitt voksne liv, blant annet som FNs spesialutsending til fredsforhandlingene for et tiår siden og senere som visegeneralsekretær for flyktninger i FN. Han har følgende hilsen med på veien til Silje, Cathrine og Lars:


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.