You Are Reading

Barna som betaler prisen for kokainkonsumet


John på bildet var 13 år da en av minene som beskytter kokamarkene i Colombia, sprengte av ham foten. I likhet med de andre ungdommene vi har truffet under reportasjereisene i Antioquia-fylket de siste par ukene for å dokumentere lidelsene til disse ungdommene, har han imidlertid et livsmot av en annen verden.

Det har også Oscar Dario Arias til høyre på bildet under (der han smaker på sin første aquavit!) som sitter i styret for organisasjonen for overlevende etter landminer i fylket, Sobrevimap. I midten daglig leder for denne organisasjonen, Luz Adriana Zapata Uribe, som kjemper en tapper kamp forCursiva de nær 2000 landmineofrene bare i Antioquia. Grunnen til at dette fylket er særlig hardt rammet, er at i tillegg til kokadyrkingen her, går også kokainrutene til Europa og USA ut fra Urabá-golfen nord i fylket. Ulike kokainfinansierte væpnede grupper kjemper derfor om kontrollen over disse rutene og landminer er et av deres viktigste våpen.

Møt disse og mange flere i vår multimediareportasje om kokaintrafikkens landmineofre som publiseres på cocaine.no den 20. september.




Comments for this entry

Leave your comment

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.